BIWPA

25 mayo 2014

1er partido Final Play Off Div de Honor femenina CN Mataró CN Sabadell (Full VIDEO) 21/05/14

Fotos de ATELIER y Ballart Photography




























Ver también :












... aquí , un avance..... (waterpolo del minuto 0,55 al 7,10)









l´Esportiu, El PUNT Avui

*****

El CN Sabadell toma ventaja en la final femenina (RFEN)


El CN Sabadell toma ventaja en la final femenina

21/05/2014 - El CN Sabadell Astralpool se ha impuesto por 6—10 al CN Mataró La Sirena en un igualado encuentro disputado en la piscina Joan Serra. Las locales, reforzadas hoy con Roser Tarragó, han dominado el encuentro en los primeros minutos de juego, manteniéndose dos goles por debajo hasta la recta final. El sábado, la segunda manga en Sabadell.
El CN Mataró La sirena ha arrancado con bravura y sin complejos ante el CN Sabadell Astralpool. Las de Florín Bonca han abierto el marcador en el tercer minuto de juego gracias a una gran vaselina de Ona Meseguer. Muy acertadas desde el arco, en el siguiente ataque, Chloe Wilcox ha puesto el 2-0. Con el Sabadell estrellado con los palos y Jade Smith, las de Nani Guiu tan sólo han logrado recortar distancias desde la línea de cinco metros a 1´55" del descanso, gracias a Jenny Pareja.
En el segundo período, el ataque vallesano ha empezado a mostrar su más habitual versión, guiado por una inspirada Anni Espar. Una vaselina suya ha puesto el 2-2 en el segundo ataque visitante, empate replicado poco después por Chiara Gibson en una acción de superioridad. hacia el ecuador del cuarto, el CN Sabadell Astralpool ha subido un grado más en defensa, lanzando a continuación su rápido ataque para ponerse al mando del partido por primera vez tras dos jugadas casi seguidas de Espar y Gaby Szücs. Judit Forca ha logrado a 1´28" de la bocina el 3-5, máxima ventaja de las visitantes hasta ese momento, si bien Carla Graupera ha enviado al fondo de la red una acción de jugadora de más al límite del tiempo. 4-5 y 16 minutos por delante.
Con el Sabadell tan sólo un gol por delante iniciaba una segunda mitad que se escapaba de los cánones de la Liga Regular. El CN Sabadell apretaba en defensa para encauzar una cómoda brecha en el electrónico y así asegurar la victoria, y ha puesto una primera piedra para ello gracias a Olga Doménech a 5´29". Pero las de Florín Bonca han sabido aplacar el posible +3 vallesano con una manga de 2-0, con dianas de Wilcox y Chiara Gibson, esta última de penalti, que han devuelto la igualada al electrónico. De hecho, el cuadro local ha gozado de una clara acción para ponerse por delante, pero han sido las campeonas europeas quienes han terminado el período al mando, gracias a dos goles en el último minuto de Maica Garcia y Pili Peña.
En los ocho minutos definitivos, con los dos equipos ya bastante castigados físicamente, ha costado enlazar opciones claras de ataque, y Jade Smith y Laura Ester han salvaguardado sus metas durante más de la mitad del tiempo de juego. Los goles han llegado en el tramo final, y se han decantado del lado vallesano. Maica Garcia ha certificado la victoria en una larga jugada en superioridad, y Pili Peña ha puesto poco después el definitivo 6-10.
Al término del encuentro, Florín Bonca se quedaba con lo positivo: "Hemos dado la cara hasta el final, y prefiero quedarme sólo con lo positivo. Lástima del último cuarto, en el que no hemos conseguido lograr buenos lanzamientos". El técnico del CN Sabadell Astralpool, Nani Guiu, daba mucho valor a la victoria: "Ellas, al contrario de mi equipo, han llegado al 100% a esta final, y además gozan de dos nuevas rotaciones de calidad (Paula Chillida y Roser Tarragó), que dan un gran plus a su equipo. No estamos acertadas de cara a portería, pero lo suplimos con una buena defensa. Nos está costando acabar la temporada después de la Champions. Con todo, el triunfo de hoy tiene mucho mérito, y esto es sólo el 1-0. La final no ha hecho más que empezar".
Con el 1-0 en la eliminatoria, Sabadell y Mataró se citan el sábado en la piscina Carles Ibars de Sabadell para la segunda manga, que podría ser definitiva.
Comunicación RFEN (Foto: C. Mestres)


*****

El Sabadell también sabe ganar sufriendo

  • La defensa del Mataró le tuvo en jaque pero se anotó el 1-0 en la final femenina (Mundo Deportivo)


Nani Guiu, técnico del Sabadell, había advertido que el playoff final de Liga contra el CN Mataró sería "complicadísimo". Consciente de que su equipo estaba instalado en una velocidad de crucero plácida –hace más de dos años que no pierde un partido– y que existía cierto riesgo de acomodo, se cansó de repetir esta alerta.
El Sabadell ganó en Mataró, 6-10, el primer pulso de este playoff final (al mejor de tres) y tiene al alcance de la mano un nuevo título liguero. Pero el equipo que dirige Florin Bonca le hizo sudar sangre. La balanza se inclinó por detalles en las situaciones límite, esas que decantan por milímetros el triunfo, especialmente en el último cuarto, cuando las fuerzas andan justas y la experiencia decide.
Una defensa épica que ahogó la decisiva boya vallesana tuvo al Mataró metido en el partido durante tres cuartos, 6-6 a 10' para la conclusión. Y ahí surgió el temple del Sabadell, de unas jugadoras que han estado en esta situación muchas veces y saben manejarla.
Cuatro superioridades bien aprovechadas marcaron la diferencia, dos de Maica García y dos de Pili Peña. Esa es la explicación de los cuatro goles de diferencia.
El próximo capítulo de la final tendrá lugar el sábado en Can Llong (11.30 h.). Un triunfo daría a las de Guiu su duodécimo título de Liga, cuarto consecutivo


*****

DIVISION DE HONOR FEMENINA

21/05/2014 17:30 - JOAN SERRA
Parciales: (2-1/2-4/2-3/0-2)


C.N. MATARO LA SIRENA610C.N. SABADELL ASTRALPOOL

C.N. MATARO LA SIRENAGolesF.Grv.
GJugadorTGIGDSUPPTIEXPPTI
1JADE SMITH0
2CHLOE WILCOX223
3CARLA GRAUPERA GARCIA0
4MAR LLISTERRI GIMENEZ01
5LISA GIBSON0
6ROSER TARRAGO AYMERICH0
7CLARA CAMBRAY ALVAREZ0
8CIARA GIBSON BYRNE211
9MARTA BACH PASCUAL01
10ZOILA QUESADA PONS0
11PAULA CHILLIDA ESFORZADO112
12ONA MESEGUER FLAQUE112
Totales641181
Entrenadores
FLORIN COSMIN BONCA DRUGAS
ELENA Mª PADILLA MORALES
Estadísticas
Gol en Igualdad de jugadores66,67%
Gol en Superioridad de jugadores16,67%
Gol de Penaltis16,67%
Eficacia en jugadas de superioridad16,67%

C.N. SABADELL ASTRALPOOLGolesF.Grv.
GJugadorTGIGDSUPPTIEXPPTI
1LAURA ESTER RAMOS0
2MATILDE ORTIZ REYES01
3ANNA ESPAR LLAQUET2211
5GABRIELLA SZUCS11
6JENNIFER PAREJA LISALDE111
8MARI CARMEN GARCIA GODOY211
9Mª DEL PILAR PEÑA CARRASCO221
10MELISSA SEIDEMANN01
11OLGA DOMENECH MORALES111
12JUDITH FORCA ARIZA11
Totales1045161
Entrenadores
IGNASI GUIU VIDAL
Estadísticas
Gol en Igualdad de jugadores40,00%
Gol en Superioridad de jugadores50,00%
Gol de Penaltis10,00%
Eficacia en jugadas de superioridad62,50%

Árbitros
JUAN JOSE VERDEJO DOMINGO
JUAN MANUEL SANFELIU COBO
Evolución del marcador
C.N. MATARO LA SIRENA01222333344566666
C.N. SABADELL ASTRALPOOL000122345566678910

*****

6-10: Triunfo sufrido del CN Sabadell


Mundo Deportivo

Nani Guiu, técnico del CN Sabadell, se había hartado de advertir que el playoff final de Liga contra el CN Mataró sería "complicadísimo". Y, como suele suceder, tenía mucha razón. Consciente de que su equipo estaba instalado en una velocidad de crucero plácida (hace más de dos años que no pierde un partido en ninguna competición, ni doméstica ni continental) y que existía un cierto riesgo de acomodo, se cansó de repetir ese mensaje de alerta desde que hace algunas semanas las vallesanas revalidaron, con una autoridad insultante, su título de la Copa de Europa.
El Sabadell ganó en Mataró, 6-10, el primer pulso de este playoff final (al mejor de tres) y tiene al alcance de la mano un nuevo título liguero. Pero el equipo que dirige Florin Bonca le hizo sudar sangre para conseguirlo. La balanza se inclinó por detalles en las situaciones límite, esas que decantan por milímetros el triunfo hacia un lado u otro, especialmente en el último cuarto, cuando las fuerzas ya andan justas y la experiencia decide.
Las mataronesas son un buen equipo, tejido alrededor de las internacionales españolas Marta BachRoser Tarragó y Ona Meseguer y de las británicas Jade SmithChloe WilcoxLisa Gibson y la zurda Ciara Gibson-Byrne. Esta temporada no han podido contar con 'Ru', en la universidad estadounidense de Berkeley, pero su regreso a tiempo para esta final, junto con otra NCAA, Paula Chillida (universidad de Hawai), les ha insuflado un plus de confianza y profundidad de banquillo. Una defensa épica que ahogó la siempre decisiva boya vallesana les tuvo bien metidas en el partido durante tres cuartos, un 6-6 a diez minutos para la conclusión. Y ahí surgió el temple del Sabadell, de unas jugadoras que han estado en esta situación muchas veces y saben manejarla.
Cuatro superioridades bien aprovechadas marcaron la diferencia, dos de la determinante boya Maica García, que hasta entonces no había aparecido, bien controlada por la zaga del Maresme, y dos de la zurda Pili Peña. Esa es la explicación de los cuatro goles de diferencia, más bulto de lo que el partido realmente mereció.
El próximo capítulo (y quizá último) de la final tendrá lugar el próximo sábado en Can Llong (11.30 horas), la inexpugnable casa del CN Sabadell. Un triunfio daría a las de Nani Guiu su duodécimo título de Liga, el cuarto consecutivo.
CN Mataró La Sirena, 6: Jade Smith (Mireia Nedderman), Chloe Wilcox (2), Carla Graupera, Mar Llisterri, Lisa Gibson, Roser Tarragó, Clara Cambray, Ciara Gibson-Byrne (2, 1p), Marta Bach, Zoila Quesada, Paula Chillida (1) y Ona Meseguer (1)
CN Sabadell Astralpool, 10: Laura Ester (Cristina Terrado), Mati Ortiz, Anni Espar (2), Noelia Mora, Gaby Szucs (1), Jennifer Pareja (1p), Carla Abellán, Maica García (2), Pili Peña (2), Melissa Seidemann, Olga Domènech (1) y Judith Forca (1)
Parciales: 2-1, 2-4, 2-3 y 0-2
Árbitros: Juanjo Verdejo y Juanma Sanfeliu

*****

El CN Mataró La Sirena perd però planta cara al Sabadell
Gran partit de les mataronines, que empataven a l'equador del tercer període amb el vigent campió d'Europa (Cap Gros)
El CN Mataró La Sirena va perdre dimecres el primer partit de la Final pel títol de lliga amb el CN Sabadell, però ho va fer amb el cap ben alt, posant contra les cordes al Campió d'Europa i demostrant que per moltes derrotes que passin amb les vallesanes, no es rendiran. Les noies de Florin Bonca van acabar 6-10 un partit que va estar igualat fins ben entrat el tercer període. Després, les visitants van aconseguir fer valer una millor condició física per assegurar un triomf que va estar a l'aire durant molts minuts.

La Sirena va sortir a per totes en els primers compassos de partit, i amb un ritme molt elevat s'aconseguien posar per davant amb un sorprenent parcial de 2-0. Van enganxar el Sabadell a contrapeu, que no trobava escletxes degut a la defensa de les mataronines sobre la seva boia Maica Garcia. Abans de la primera aturada, però, les locals retallarien diferències. En el segon període el Sabadell va trobar sortides des de l'arc i va aconseguir empatar el partit. ElMataró es posava per davant (3-2) però les visitants donaven la volta a la situació fins a posar-se 3-5. La Sirena es mantenia viva amb un gol abans del descans: 4-5.

A la represa, lluny de sortir atemorides pel fet d'anar per darrera en el marcador, i malgrat encaixar el 4-6, les de Bonca van reaccionar i gràcies a gols de Chloe Wilcox Ciara Gibson empataven el partit a sis gols. En jugada de superioritat el Sabadell tornava a posar-se per davant i després d'una exclusió molt discutida pel Mataró, marxaven amb un 6-8 que deixava tocades a les mataronines. En el darrer període, les locals van intentar-ho però dues dianes del Sabadell van tancar un resultat massa ampli de 6-10 pel que es va veure al llarg del partit.

El segon partit de la final es disputarà aquest dissabte a les 12.00h a la piscina del Sabadell.

*****

L'equip femení del Natació Sabadell supera (6-10) al

CN Mataró i es queda a un sol partit del títol de lliga

Les noies de 'Nani' Guiu han hagut de suar per superar a un combatiu Mataró que no ha pogut aguantar l'impuls final de les sabadellenques. (Radio Sabadell

L'equip femení del Natació Sabadell supera (6-10) al CN Mataró i es queda a un sol partit del títol de lliga

A un sol triomf del sisè títol de la temporada. El primer partit de la final femenina de la Divisió d'Honor de waterpolo ha caigut del costat del Natació Sabadell que s'ha imposat al Centre Natació Mataró (6-10) en un compromís molt més disputat del que venia sent habitual. Els reforços de Roser Tarragó i de Paula Chillida i el fet que les de 'Nani' Guiu no es trobin en el seu millor moment de forma ha provocat aquesta igualtat, que només s'ha trencat en els últims 10 minuts de partit. Després d'un parcial de 2 a 1 favorable a les locals, el Sabadell ha reaccionat i amb un parcial de 2 a 4 li ha donat la volta al marcador al descans (4-5). A la represa les de 'Nani' Guiu han marxat de dos (4-6) però de nou el Mataró ha estat capaç d'empatar (6-6) a tres minuts pel final del tercer període. A partir d'allà les waterpolistes del Club ha augmentat la defensa i la intensitat i han clavat un parcial de 0 a 4 a les maresmenques que ha donat el triomf a les jugadores del Natació Sabadell (6-10). Una victòria que deixa a les de actuals campiones d'Europa a un sol partit del títol de lliga, i del sisè títol de la temporada. 
Dissabte primera oportunitat
Després d'aquest triomf, el dissabte (11:30h) arriba la primera oportunitat per l'equip femení del Natació Sabadell de poder sumar un nou títol de lliga. Les noies de 'Nani' Guiu disposaran de dues opcions a casa, a Can Llong, per poder assegurar el sisè títol d'aquest any i completar una temporada de matrícula d'honor. El repte és no arribar a un tercer partit, que es jugaria diumenge a la mateixa hora, ja que el cansament a les files sabadellenques és evident després d'una temporada que per les waterpolistes del Club ha estat molt exigent

******

La Sirena cau amb tot l'honor en el primer partit de la final

L'equip mataroní ha lluitat de tu a tu durant més de mig partit amb el campió d'Europa (Tot Mataró)


Avui a la tarda s'ha jugat el primer partit de la final de la lliga de Divisió d'Honor femenina de waterpolo a la piscina del Complex Esportiu Joan Serra del CN Mataró, i en ell l'equip de La Sirena ha caigut derrotat amb tot l'honor davant l'equip més potent del continent europeu com és el CN Sabadell, resistint amb el marcador igualat fins ben entrat el tercer quart i només cedint en el tram final.

Mataro-sabadell

Els reforços que ha rebut en els darrers dies l'equip mataroní (la mataronina Roser Tarragó i també Paula Chillida, provinents d'universitats dels Estats Units) feien pensar en que l'equip local podria plantar cara al potentíssim Sabadell i així ha estat.
Per una vegada l'equip mataroní ha pogut posar-se per davant amb dos gols molt ràpids i les campiones d'Europa han hagut d'anar a remolc durant una bona estona, perquè la defensa de La Sirena es mostrava molt sòlida.

Mataro-sabadell


Encara dins del segon quart La Sirena dominava per 3-2, però a partir d'aquell moment la defensa sabadellenca ha intensificat més la seva defensa individual i l'equip local esgotava les posessions sense poder ni xutar, i en canvi a l'altre costat en dos minuts el Sabadell ha marcat tres gols. Ja apropant-se el descans una gran recuperació de pilota de Paula Chillida i un posterior gol d'ella mateixa en superioritat a dos segons del final del quart ha posat un 4-5 que encara donava esperances.
A la represa la defensa visitant ha baixat una mica la intensitat per uns moments i el Centre ha pogut igualar a 6 gols i s'hagués pogut avançar encara quan la defensa visitant ha fet un extraordinari blocatge en un xut clar de les locals. La defensa locla de tota manera també tapava forats, i possiblement la clau del partit ha arribat en les darreres jugades d'aquest tercer quart quan, amb avantatge visitant de 6-7 al marcador, s'ha reclamat una sanció en una contra local que els àrbitres no han assenyalat, i en canvi al darrer atac si que hi ha hagut sanció per a Mar Llisterri, i en jugada de superioritat Pili Peña ha marcat a un segon de la botzina el 6-8.

Mataro-sabadell
Al darrer quart s'han imposat inicialment les defenses, ningú marcava, però en el tram final dues superioritats més favorables a l'equip sabadellenc (la diferència final han estat els quatre gols de diferència en aquesta faceta) han servit per tancar el marcador amb un 6-10 que és massa exagerat pel que s'ha vist a la piscina.
El dissabte a 2/4 de 12 es juga el segon partit a Sabadell, on pot ja quedar decidit el títol, a no ser que les mataronines facin una proesa.

*****

C.N.Sabadell guanya el primer partit de la final (FCN)
























El C.N.Sabadell pren avantatge en el primer partit de la final del play-off. Les noies de Nani Guiu van guanyar per 6 a 10 al C.N.Mataró. La final del playoff femení de waterpolo es juga al millor de 3 partits, per tant el següent encontre serà el dissabte 24 de maig a les 11.30 h a les Piscines Carles Ibars de Sabadell, la victòria de les del vallès suposaria el títol de lliga, 12è de la seva història i la 4a consecutiva. Si pel contrari el C.N.Mataró fos el vencedor, hi hauria un tercer partit el diumenge 25 de maig a la piscina del Sabadell. 


******

'Nani' Guiu: "La final davant el Mataró és l'eliminatòria més igualada i competida dels últims anys"

El tècnic de l'equip femení de waterpolo del Natació Sabadell espera poder viure més partits com aquests en el futur (Radio Sabadell)


La final més competida dels últims anys. Demà (17:30h) arrenca a la piscina descoberta del Centre Natació Mataró la final de la Divisió d'Honor femenina de waterpolo. Les maresmenques s'enfronten al Natació Sabadell amb el repte de competir per la victòria. Per aquest motiu, el Mataró s'ha reforçat amb Roser Tarragó i Paula Chillida, dues campiones del món, que s'uneixen a Ona Messeguer també internacional espanyola i campiona el passat estiu a Barcelona. A banda d'aquestes tres campiones mundials, s'han de sumar les quatre internacionals britàniques amb la qual cosa la plantilla del Mataró és la de més nivell dels últims anys. "Possiblement sí que sigui l'eliminatòria més igualada des de fa molts anys. Elles tenen una molt bona plantilla, tot i que les nostres jugadores també són molt bones", ha reconegut 'Nani' Guiu, el tècnic del Sabadell que espera oferir un bon espectacle.
Les sabadellenques no arriben en el seu millor moment a la cita que arrenca demà, però tiraran d'experiència i de qualitat per poder sumar el sisè títol de la temporada. "El Mataró ha tingut molt temps per preparar-se únicament per aquesta final. Nosaltres després de fer el punt de forma òptim per la Champions, no estem en el nostre millor estat de forma", ha assegurat 'Nani' Guiu. Una de les poques coses que pot jugar en contra del Mataró en aquesta final és que amb aquests últims fitxages la seva pressió per competir ha augmentat. "No sé si la Roser i la Paula estaran plenament adaptades i si canviarà molt la seva forma de jugar. El que sí que és evident és que elles estan obligades a poder competir la victòria", ha manifestat l'entrenador sabadellenc que considera vital poder guanyar demà aquest primer partit de la final a la piscina del Mataró. "Ens donaria molta força i confiança", ha dit 'Nani' Guiu. El segon partit de la final serà dissabte (11:30h) a Can Llong i si fos necessari el tercer, aquest es jugaria a la mateixa hora de diumenge. 

******

El CN Mataró La Sirena somia en donar la sorpresa

Avui a les 17:30 hores a les instal·lacions del CN Mataró comença la final de la Divisió d'Honor Femenina entre l'equip local i el temible CN Sabadell  (Tot Mataró)



Avui dimecres a les 17:30 hores el Complex Esportiu Joan Serra del CN Mataró acull el primer partit de la sèrie de la final de la Divisió d’Honor Femenina de waterpolo, que enfrontarà a l’equip local del CN Mataró La Sirena davant el CN Sabadell.

Dos reforços de luxe

El conjunt entrenat per Florin Bonca intentarà plantar batalla al potent CN Sabadell, vigent campió de Lliga i Copa i el tres cops seguits campió d’Europa i potser millor equip del món. La Sirena que vol acabar amb la tirania dels últims anys del conjunt vallesà, s’ha reforçat amb dos reforços de luxe, Roser Tarragó que torna després de la seva aventura en els Estats Units i Paula Chillida, jugadora provinent de la Universitat de Hawai i que va jugar les semifinals de la lliga davant el Sant Andreu.
Roser tarragó i Paula Chillida
L’objectiu ara mateix del CN Mataró és retallar la diferència que hi hagut en els enfrontaments aquesta temporada amb l’invencible Sabadell. Això passa per fer una molt bona defensa i està molt encertat en atac, el primer assalt és a Mataró, i potser és aquest l’únic partit on es pot donar la sorpresa. El segon partit de la final es jugarà aquest dissabte a les 11:30 hores a la piscina Can Llong de Sabadell. L’hipotètic tercer partit es jugaria diumenge a la mateixa hora també a Sabadell.

*****

No hay comentarios:

Publicar un comentario