LA SIRENA C.N. MATARO0000112333345566788
ASTRALPOOL C.N. SABADELL01233444567778899910

12.05.2017 19:47 Adrián Arroyo

El Natació Sabadell femení revalida el títol de lliga per setè any consecutiu (Radio Sabadell)

La Sirena Mataró segueix sense poder discutir-li a l'Astralpool Natació Sabadell l'hegemonia al waterpolo femení estatal. Aquesta tarda a la capital maresmenca l'equip de Nani Guiu ha tornat a endur-se un nou títol de lliga. Les noies d'or del Club segueixen regnant a casa nostra, encadenant set títols seguits de la Divisió d'Honor Femenina i 15 en el total del palmarès, tot i haver guanyat la primera lliga sabadellenca tot just l'any 2000. L'Astralpool li té ben presa la mida al Mataró, i la demostració és que aquesta temporada s'han imposat a les mataronines en tots els enfrontaments disputats, ja siguin de play-off, lliga regular, Copa de la Reina, Eurolliga, Supercopa d'Espanya o Supercopa d'Europa.
Avui les sabadellenques han sentenciat la final dels play-off per la via ràpida (8-10). En la primera oportunitat d'endur-se el títol, les de Nani Guiu han pitjat l'accelerador des d'un primer moment i no han deixat gaires opcions a les waterpolistes entrenades per Florin Bonca. El partit ha començat a les piscines Joan Serra amb un parcial de 0-3 favorable a l'Astralpool gràcies als gols de Bea Ortiz, Judith Forca i Olga Domènech. Laura López ha reduït diferències amb l'1-3, però la rubinenca Bea Ortiz sobre la botzina amb un autèntic golàs de vaselina ha tornat a situar el Sabadell tres amunt.
Semblava que el partit tornaria a ser amb un tempteig elevat com el 14-10 de fa un parell de dies a Can Llong, però el ritme golejador s'ha calmat al segon període i, sobretot, al tercer. Alba Bonamusa i Ona Meseguer han pujat el 3-4 a l'electrònic només arrencar el segon quart, però a partir d'aleshores les maresmenques han patit una sequera ofensiva de gairebé dos períodes, el que ha acabat condemnant La Sirena. Paula Leitón i Marina Cordobés han permès a l'Astralpool escapar-se, de nou, de tres al descans (3-6) i al tercer període l'única que ha vist porteria ha estat Marina Cordobés.
Amb 3-7 i faltant vuit minuts pel final, la lliga estava encarrilada, però el Mataró encara li afegiria una mica de picant a la cosa. Clara Cambray i Marta Bach amb dos gols consecutius han apropat molt La Sirena al marcador, i tot i el gol de Clara Espar, Liana Dance ha tornat a deixar la diferència de dos (6-8) faltant dos minuts i mig pel final. Les de Florin Bonca, això sí, necessitaven un final de partit perfecte, i no ho ha permès Maica García, primer anotant un gol que pràcticament valia una lliga. Tocaria patir un pèl més, això sí, en un trepidant tram final de lliga. La Sirena Mataró ha fet suar més del previst al Sabadell amb els gols de Clara Cambray i Ciara Gibson (8-9). En l'últim atac del Club, però, Maica Garcia fregant el final de la possessió ha girat a la posició de boia i ha batut la portera Debby Willemsz per signar el definitiu 8-10. D'aquesta forma, el Sabadell allarga la seva hegemonia al waterpolo femení estatal.

El Sabadell sentencia la lliga guanyant La Sirena a Mataró

Tres contres a l'inici del partit han obert un forat que ha estat insalvable per a l'equip local tot i que s'ha posat a un gol en dues ocasions (Tot Mataró)

La Sirena CN Mataró no ha pogut allargar la final i el CN Sabadell ha aconseguit fer-se amb una altra lliga de la Divisió d'Honor de waterpolo, tot i que les sirenes han plantat cara fins al final a un potentíssim equip com és el sabadellenc. És aquest el 15è títol sabadellenc i 7è consecutiu.
Waterpolo La Sirena CNM - CN Sabadell

El Sabadell obre forat amb tres contres

El partit no ha començat bé per a les de Florin Bonca, que han concedit tres contres i un 0-3 al marcador en la primera meitat del primer quart. Això ha suposat una llosa que ja no s'ha pogut treure del damunt, tot i que Laura López ha fet l'1-3 amb un xutàs espectacular. Però Bea Ortiz ha marcat l'1-4 a falta d'un segon per acabar el quart amb una espectacular vaselina des de molt lluny.

El segon quart és de La Sirena... però bada al final

El segon quart ha estat de La Sirena i per uns moments, amb el 3-4, després de gols de Alba Bonamusa i Ona Meseguer, ha semblat posar-se en disposició de lluitar pel partit. Però en el darrer minut d'aquest quart, un gol en superioritat, i un altre gol en els darrers segons, producte d'un rebot han restablert la diferència dels tres gols.

Ineficàcia ofensiva en el tercer quart

En el tercer quart, aquell en el qual se solen decidir molts partits, les sirenes han estat molt desencertades en el xut (0 de 7 en aquest període) i un gol de Marina Cordobès ha servit perquè la diferència pugés als quatre gols, que semblava deixar-ho tot decidit.

Es recupera l'esperança en el darrer quart

Però si alguna cosa té aquest equip de La Sirena, és que lluita al màxim fins al final, i en el darrer quart, després que Bea Ortiz fallés un penal que hauria estat el 3-8, s'han ficat en el partit.
Clara Cambray, amb una gran vaselina i Marta Bach en jugada de superioritat (la primera aprofitava La Sirena després de vuit intents), han posat el 5-7 quan encara quedava mig quart. I el partit aleshores s'ha trencat. Ha respost Clara Espar també en superioritat, però de seguida Liana Dance ha tornat a baixar la diferència a dos gols. Maica Garcia l'ha fet pujar a tres, però, en un vist i no vist, Clara Cambray i Ciara Gibson han portat l'esperança amb el 8-9.
s'ha vist possible la remuntada, almenys per forçar els penals, com la temporada passada. Però novament ha aparegut la figura de la boia Maica Garcia per marcar un golàs que ha sentenciat el partit quan faltaven onze segons per al final.
LA SIRENA CN MATARÓ  8-10 CN SABADELL
LA SIRENA CNM: Debby Willesmz, Liana Dance (1), Marina Zablith, Alba Bonamusa (1), Clara Cambray (2), Ciara Gibson (1), Marta Bach (1), Ona Meseguer (1), Laura López (1), Júlia Soler, Maria Bernabé, Júlia Nieto, Cristina Terrado (ps). 8 gols de 28 xuts, en 41 opcions d'atac. 10 exclusions (dues dobles junt amb una jugadora rival) i 1 penal en contra. 2 de 11 en jugades de superioritat.
CN SABADELL: Elena Sànchez, Mati Ortiz, Maica Garcia (2), Marina Cordobés (2), Judith Forca (1), Paula Leiton (1), Chiara Tabani, Clara Espar (1), Olga Domènech (1), Bea Ortiz (2), Pili Peña, Kelly Neushul, Laura Ester (ps), 10 gols de 27 xuts, de 40 opcions d'atac. 13 exclusions (dues dobles junt amb una jugadora rival). 3 de 8 en jugades de superioritat.
PARCIALS: 1-4, 2-2, 0-1, 5-3